пʼятниця, 19 вересня 2008 09:49

Що найкраще пробуджує від сну

 
Достатній сон - це лише одна частина енергетичного рівняння. Багато хто не відновлює свої сили навіть у тому випадку, коли вчасно лягає спати.

Харчування і фізичні вправи теж роблять величезний вплив на енергетичний рівень людини. Всі згодні з тим, що регулярні заняття фізичними вправами збільшують енергію і зменшують негативні наслідки стресу. Фізіолог Брад Цургот, що займається цією проблемою, говорить, що ранкова зарядка - найкращий спосіб запустити двигун в організмі.

Дослідження показують: зарядка стимулює виділення гормонів, зменшує стомлюваність м"язів, спалює накопичений жир і піднімає рівень вмісту амінокислот, необхідних для того, щоб протягом дня зберегти бадьорість. "Ранкова гімнастика укріплює здатність концентруватися і знижує ймовірність того, що ви видихаєтеся ще до результату дня". - говорить Цуркот, який завідує лабораторією фізичних вправ університету Джорджтауна.

Наукові дані по цій частині показалися настільки переконливими одному консультантові по менеджменту, що він почав підніматися з ліжка на годину раніше, щоб побігати саме вранці, а не в обідню перерву. Проте, пошльопавши декілька тижнів по тротуарах ще до появи листоноші з "Вашингтон пост", ця людина відчула себе настільки знесиленою, що якщо після обіду не випивав чашку кави, то близько другої години дня починав клювати носом за своїм столом. Що відбулося? Цургот вважає, що в його втомі винна зовсім не уранішня пробіжка. Просто, встаючи на годину раніше, він укоротив період необхідного йому сну, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Що найкраще пробуджує від сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі