субота, 17 серпня 2019 01:35

Що дратує королеву Єлизавету

  Іноді Королева Єлизавета хоче побути простою людиною
Іноді Королева Єлизавета хоче побути простою людиною

Єлизавета II, як і личить монаршій персоні, на публіці поводиться стримано і не дозволяє собі будь-яких зайвих проявів емоцій. "Однак є певні ситуації, які можуть вивести її Величність з себе", - розповідає королівський експерт автор книг про членів британської королівської сім'ї Адам Хеллікер.

Так, за його словами, її Величність дратує, коли люди починають буквально розбігатися в сторони при її появі.

Але хто-небудь замислювався, що відчуває Королева, коли вона входить в приміщення, і всі присутні різко напружуються і розступаються? Виявляється, давня мрія Королеви Єлизавети - потрапити на захід інкогніто і розмовляти з кожним, хто трапиться їй на шляху, при цьому не привертаючи загальної уваги і не спостерігаючи, як все нервують в її присутності, боячись вимовити зайве слово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали улюблені серіали Єлизавети II

Ще одна річ, яка дратує її Величність - неминуче і незручне мовчання, яке наступає, як тільки вона з'являється. Принц Гаррі навіть пожартував про це в документальному фільмі про Єлизавету II. Школярам, які прибули в Букінгемський палац на екскурсію, герцог Сассекський задав питання, чи встигли вони вже зіткнутися з Королевою в коридорах палацу. Отримавши негативну відповідь, Гаррі сказав: "Якщо це станеться, головне - не бійтеся! Хоча ви все одно злякаєтеся і запанікуєте. Всі ми боїмося цих моментів".

 

Її Величність сама є доволі сором'язливою людиною. Щоб уникнути незручних ситуацій, Єлизавета II часто виступає ініціатором більш неформального спілкування. Так, під час однієї із зустрічей з Бараком і Мішель Обама, її Високість запропонувала Мішель "забути інструкції і поводитися так, як хочеться", що говорить про бажання Королеви побути іноді простою людиною.

"За величним і таємничим фасадом - яскрава, експресивна жінка, - каже біограф королівської сім'ї Саллі Беделл Сміт. - В неофіційній обстановці вона, як італійка: махає руками, очі блищать, іноді сміється на весь палац. Її Величність навідріз відмовляється пристібатися в автомобілі і надягати шолом, коли їздить на коні".

Сумочка допомагає королеві не тільки носити всі найважливіші речі з собою, але і передавати зашифровані повідомлення своїм фрейлінам. В арсеналі королівських помічників є кілька основних сигналів, за якими можна визначити ставлення Королеви до співрозмовника. Наприклад, якщо монарша особа кладе свою сумку на стіл під час обіду, це є чітким знаком для персоналу, що вона планує піти протягом наступних п'яти хвилин. Якщо її сумка стоїть на підлозі, значить, розмова вже встигла їй набриднути - це стає сигналом для її фрейліни, що хтось повинен прийти і врятувати Королеву. Також варто насторожитися, якщо Королева перекладає сумку з однієї руки в іншу. Це ще одна ознака того, що ви затримуєте її занадто довго.

Зараз ви читаєте новину «Що дратує королеву Єлизавету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі