пʼятниця, 27 червня 2008 09:51

Що допомагає боротися із зайвими кілограмами

Що допомагає боротися із зайвими кілограмами
Дієтологи стверджують, що в боротьбі із зайвими кілограмами відмінним союзником є трави. Трави можна додавати в салати, супи, готувати з них цілющий чай.

За дією трави можна розділити на чотири групи: діуретики, які допомагають організму втрачати надлишки води, виводячи їх з сечею; стимулятори, які примушують організм швидше спалювати калорії; послаблюючі, які зменшують споживання калорій і прискорюють звільнення кишечнику; а також супресанти, які покращують настрій і притупляють відчуття голоду, оскільки при попаданні в шлунок збільшуються в об`ємі.

Сечогінною дією володіє корінь лопуха. Окрім сечогінної дії, корінь лопуха також прискорює метаболізм жирів. Найзручніший для застосування відвар з висушеного коріння. Для його приготування 2 столових ложки подрібненого висушеного кореня лопуха, залийте стаканом окропу і варіть на малому вогні протягом 10-20 хвилин, а після того, як відвар охолоне, його слід процідити. Відвар потрібно приймати по 1 столовій ложці в перервах між прийомами їжі під час появи нападу голоду.

Кропива діє на клітинному рівні, зменшує апетит. Якщо ви приготуєте чай з листя кропиви, то ви збагатите організм вітамінами, завдяки чому знизите вагу. Хорошим послаблюючим засобом, що знижує апетит, є льняне насіння. Ця рослина багата клітковиною, вітамінами і білком.

При вживанні відвару льняного сім`я ви зможете стабілізувати рівень цукру в крові. Для підвищення імунітету і втрати зайвих кілограмів, вам потрібно приймати льняне сім`я за півтори години до прийому їжі.

Плоди глоду добре прискорюють процес переварювання їжі в шлунку, крім того, стимулюють діяльність щитоподібної залози і надниркових залоз. Плоди глоду можна додавати при приготуванні лікувального чаю, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Що допомагає боротися із зайвими кілограмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі