вівторок, 04 травня 2021 21:15

Снігова людина давно вимерла - вчені

  Вчені вважають, що снігова людина вимерла сотні тисяч років тому
Вчені вважають, що снігова людина вимерла сотні тисяч років тому

Загадка Снігової людини багато десятиліть турбує уми вчених і дослідників. За останні 50 років в континентальній частині США було зареєстровано понад 10 000 очевидців існування Сніжної людини, пише Live Science.

На поширену думку Снігова людина виглядає як мавпоподібний кріптид, який бродить Північною Америкою. Докази його існування непереконливі, проте прихильники цієї теорії продовжують в неї вірити.

Одне з перших свідчень про появу Снігової людини було опубліковано в 1884 році в газеті British Colonist в Британській Колумбії. Вони писали про істоту "типу горили", спійману в цьому районі. Потім послідували й інші оповідання, які обговорювалися як містифікації.

Автор книги про Снігову людину Джон Грін склав список з 1340 спостережень за нею в XIX-XX століттях. Але сучасний міф про Снігову людину отримав нове життя в кінці 1950-х років. У 1958 році газета в Північній Каліфорнії опублікувала розповідь про виявлення гігантських загадкових слідів біля Блафф-Крик, Каліфорнія, і назвало істоту, що залишила їх, "Сніговою людиною".

За останні 50 років в континентальній частині США було зареєстровано понад 10 000 очевидців існування Снігової людини. За їх свідченнями Снігова людина зазвичай описується як мавпоподібна істота зростом від 2,4 до 3 метрів, покрита волоссям. Однак, незважаючи на велику кількість свідків і чудові можливості камер сучасних смартфонів, жодної чіткої достовірної фотографії цієї істоти досі немає.

Генетика дає ще один привід сумніватися в існуванні Снігової людини. Як відомо, вид не може бути представлений тільки однією унікальною істотою: для підтримки популяції потрібно забезпечити достатню генетичну різноманітність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах зняли сходження величезної лавини

Так що всі свідчення існування Снігової людини в наші дні до сих пір не можуть вважатися достовірними, однак гігантська двонога мавпа дійсно колись ходила по Землі. Вид під назвою Gigantopithecus blacki досягав 3 метрів у висоту і важив до 270 кілограмів, судячи зі скам'янілих рештків. Однак жив він у Південно-Східній Азії, а не в Північній Америці, і вимер сотні тисяч років тому.

Жителі Карпат не сумніваються, що снігова людина живе саме в їх густих високогірних лісах. За легендами, загадковий йєті віддає перевагу селитися в місцях, далеких від помешкань людини.

Зараз ви читаєте новину «Снігова людина давно вимерла - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі