Проте прямий зв"язок між виникненням злоякісних пухлин і вживанням смаженої їжі виявили голландські дослідники. Вони довели, що у жінок, що вживають щодня смажену картоплю, в два рази збільшується ризик раку яєчників і раку матки.
При смаженні в багатьох продуктах утворюються особливі речовини - акріламіди, що є канцерогенами. Особливо багато їх в пережарених продуктах.
Узагальнивши дані по 120 тисячам добровольців, що проходили регулярні обстеження і анкетування впродовж 11 років, медики з"ясували наступне.
Ті з представниць прекрасної статі, в чий організм в день потрапляло в середньому по 40 мікрограмів акріламідів (це відповідає половині упаковки бісквітів або пакету чіпсів), захворюють раком яєчників або шийки матки в два рази частіше, ніж інші.
Фахівці закликають пацієнтів, особливо жіночої статі, їсти трохи менше смаженого. Від чіпсів і подібних снеків теж краще всього відмовитися зовсім, повідомляє Newsland.
Коментарі