субота, 20 жовтня 2018 15:12

Шматок Місяця продали за $600 тис

Шматок Місяця продали за $600 тис
Частина місячного метеориту пішла з молотка Фото: Популярная механика

Місячний метеорит, який упав на Землю, пішов з молотка за $600 тисяч на Бостонському аукціоні RR. Про це пише The Guardian.

Спочатку RR називали остаточну ціну в $500 тисяч. У підсумку виграшна ставка склала $612 500 (17 262 087 грн). Шматок Місяця поїхав у пагоду Там Чук у провінції Ха Нам, В'єтнам.

Метеорит складається з шести окремих шматків, які разом утворюють пазл. Важить він близько 5 кілограм і відомий як NWA 11789, або "Місячний пазл".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавт NASA розповів про першу реакцію під час аварії

Шматок Місяця знайшли торік у віддаленому районі Мавританії на північном заході Африки. Частина науковців вважає, що камінь міг пролежати в землі кілька тисяч років.

"Місячний пазл" вважається одним з найбільш цінних метеоритів з коли-небудь знайдених. Камінь частково покритий корою, яка могла утворитися внаслідок сильного нагрівання під час падіння на Землю.

Минулого тижня шматок метеорита пробив дах приватного будинку в японському місті Комакі в префектурі Айті. Вчені з Національного музею науки Японії після обстеження уламків дійшли висновку, що метеориту 4,5 мільярда років і він володіє магнітними властивостями. Його назвали Комакі на честь міста, на яке він упав. Дехто з мешканців Японії вважає таке попадання в будинок хорошим знаком.

Зараз ви читаєте новину «Шматок Місяця продали за $600 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі