пʼятниця, 28 січня 2011 12:50

Сконструйовано реактивний ранець Джеймса Бонда (ФОТО)

Канадський винахідник Реймонд Лі втілив у життя мрію багатьох шанувальників Джеймса Бонда про політ з реактивним ранцем. Його пристрій, що називається JetLev, завдяки силі струменів води дає змогу підніматися у повітря на висоту до 10 метрів і літати зі швидкістю до 35 км/год. Тривалість польоту становить від 1 години на максимальній швидкості до 1,5-2 годин - на "крейсерській".

Апарат має ранцеву частину з важелями управління. Десятиметровий шланг сполучає її з плаваючим "човном-поплавцем". У ньому розташований двигун потужністю 250 к.с. Це забезпечує прискорення всмоктування водяного потоку.

Ранець-водомет важить 14 кілограмів. Регулюючи силу і напрямки напору води, можна підніматися, опускатися і рухатися в різні боки.

Розвага цілком безпечна. Завдяки короткому інструктажу навіть новачки можуть швидко навчитися самостійно контролювати апарат.

Винахід став результатом десяти років напруженої праці.

"Ніхто досі не робив нічого подібного. Майже всі вважали мене божевільним. Важко було знайти спонсорів для виготовлення прототипу і визначити місце для тестування", - розповів Лі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сконструйовано реактивний ранець Джеймса Бонда (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі