середа, 12 березня 2008 16:01

Складений рейтинг найшкідливіших і найкорисніших продуктів

Спроби визначити найкорисніші і найшкідливіші продукти робляться постійно. Цей рейтинг об"єднав в собі дані численних досліджень, що проводяться американськими ученими.

Корисні: Картопля і боби. Чудовий постачальник в організм крохмалю. Їжа, що містить крохмаль, всупереч поширеній думці, відрізняється малою жирністю і низькою калорійністю. Вона стає жирною і висококалорійною, коли її готують на маслі або жирах.

Цукор. Між споживанням цукру і ожирінням немає прямого зв"язку. Порятунок не в тому, щоб купувати жувальні гумки без цукру і сипати в чай цукрозамінники. Наприклад, алкоголь приносить значно більше шкоди нашій фігурі, ніж пара шматків цукру.

Цибуля. Цибуля не просто корисний для фігури продукт, але і панацея від всіх хвороб.

Каші. Крупи - це джерело вуглеводів. Ті, хто їсть більше вуглеводної їжі і менше жирної, набагато простіше втрачають вагу і повільніше набирають її.

Корисні: Родзинки. "Виноград - висококалорійний продукт. Сушений виноград - ще калорійніший", - міркуєте ви і відмовляєтеся від родзинок? А дарма! Адже вони - головне джерело заліза, що допомагає переносити кисень до тканин.

Арахіс. Горіхи - дуже жирна їжа? Зате вони відмінно засвоюються, швидко викликають відчуття насичення і попутно знижують ризик серцевих захворювань на 20 %.

Ковбаса. Ковбаса, особливо варена, "постраждала" незаслужено. Корисних речовин в ній, звичайно, мало, але і шкідливих для фігури небагато.

Хліб, макарони. Звичайно, в помірних кількостях і краще віддати перевагу хлібу із злаками, а макаронні вироби - з твердих сортів пшениці.

Гарбуз. У гарбузових зимового збору - величезна кількість вітаміну С і бета-каротину, що допомагає захистити організм від раку.

Шкідливі: Салат. Листя салату дійсно практично не містить калорій. Проте в чистому вигляді вони практично не уживаються. А більшість салатних соусів містить багато жиру: столова ложка - близько 80 кілокалорій.

Шоколадні батончики. Ви упевнені, що це відмінне перекушування, надовго відбиваюче відчуття голоду? І дарма! Поєднання великої кількості цукру і різних хімічних добавок забезпечує високу калорійність і бажання їсти їх знову і знову.

Риба. У рибі буває жирів не менше, ніж в шинці. Наприклад, 100 грамів скумбрії або лосося містять 12 г жиру, а в 100 г пісної яловичини жиру всього близько 3 грамів.

Газована вода. Створена зовсім не для втамування спраги, а для її викликання. Відрізняється гігантським вмістом цукру.

Алкоголь. Навіть у мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Крім того, алкоголь дуже калорійний сам по собі.

Сметана. Вершкове масло і сметана - їжа жирна. Їх слід вживати помірно, тому як вони уповільнюють засвоєння  решти з"їденого.

Майонез. Так шанована росіянами добавка в салат олів"є і оселедця під шубою відноситься до тих самих жирних приправ, які роблять висококалорійним будь-який обід.

Кетчуп. Сам по собі начебто не дуже калорійний, і готується з нешкідливих овочів, але в реальності всі гострі приправи, у тому числі і кетчуп, різко ускладнюють перетравлення їжі.

"Легкі" йогурти. Продукти з позначкою "light" прийнято вважати дієтичними, а тому багато хто чекає від них користі для здоров"я і, зокрема, схуднення. Проте, на думку французьких лікарів, ефект може бути зворотним очікуваному, оскільки ці продукти не пригнічують відчуття голоду, що приводить до переїдання, повідомляє АиФ.

Зараз ви читаєте новину «Складений рейтинг найшкідливіших і найкорисніших продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі