Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 12:48

Скинути зайву вагу можна за домопогою винограду

Скинути зайву вагу можна за домопогою винограду

Співробітники Техаського університету провели дослідження і довели, що вживання винограду сприяє схудненню. Такий вплив на організм виявляється завдяки ресвератролу.

Активний інгредієнт винограду стимулює роботу адіпонектіна, гормону, який у декількох напрямках впливає на механізми утворення жирових клітин в організмі. Виноград також корисний для тих, хто страждає діабетом, повідомляє Укрінформ з посиланням на Journal of Biological Chemistry.

Існує спеціальна виноградна дієта, в перші три дні якої потрібно їсти виключно виноград (але не більше 1,5 кг на день), а потім - вечеряти корисною ягодою протягом двох тижнів. Ефект від дієти пояснюється тим, що виноград виводить з організму шлаки і допомагає розправитися із зайвими кілограмами.

Нагадаємо, американські вчені прийшли до висновку, що нічне освітлення і будь-яке неприродне світло пробуджує в людині апетит.

Для проведення досліду фахівці розділили гризунів на дві групи, одна з яких перебувала в темряві, інша під освітленням, і запропонували піддослідним однакову кількість їжі. У результаті ті гризуни, які перебували під освітленням, з'їли більше тих, які перебували в темряві. У результаті миші з групи, що перебувала в повній темряві, важили у два рази менше за своїх побратимів, які перебували під освітленням, тому що замість того, щоб спати, вони їли.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Скинути зайву вагу можна за домопогою винограду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути