вівторок, 13 травня 2008 15:14

Скільки кофеїну потрібно людині щодня

Скільки кофеїну потрібно людині щодня
Достатнє споживання рідини дуже важливе для нормального функціонування організму людини. Але що ж нам пити, щоб одержати максимум користі?

Вважається, що для того, щоб знищити хвороботворні бактерії воду досить прокип`ятити. Але це, на жаль, не так. Річ у тому, що навіть при кип`яченні далеко не всі шкідливі бактерії гинуть, крім того, не варто забувати і про різні важкі метали, нітрати, пестициди, нафтопродукти і фенол, які досить часто містяться у водопровідній воді.

Слід також відзначити, що на стінках чайника у великій кількості можна знайти осад солей магнію і кальцію. Для того, щоб бути упевненими, що вода, яку ви п`єте, безпечна для здоров`я, її слід пропустити через фільтр.

Досить часто можна почути про те, що напої, в яких міститься кофеїн, небезпечні для здоров`я. Це не зовсім так. Кофеїн шкідливий, тільки якщо споживається нами в надлишку. Якщо позбавити людину чаю і кави, а також шоколаду, в якому також міститься ця речовина, то людина стане нервовою, дратівливою, почне легко впадати в депресії, мучитися головними болями.

Щодня людині необхідна певна кількість кофеїну, яку можна одержати, випивши три чашки чаю, дві чашки кави або з`ївши шматочок шоколаду. Не слід зовсім відмовлятися від кофеїновмісних продуктів.

Багато хто радить пити напої, які збагачені вітамінами. Якщо говорити про апельсиновий сік з додаванням кальцію, то це відмінне джерело вітамінів, але "розчинний" фруктовий напій зовсім не стане від цієї вітамінної добавки корисним. Тому, якщо хочеш одержувати вітаміни, то пий свіжовичавлені соки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Скільки кофеїну потрібно людині щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі