вівторок, 18 березня 2008 11:43

Ситний сніданок призводить до ожиріння

 Великий і ситний сніданок є головним ворогом стрункої талії, призводить до ожиріння і підвищеного кров"яного тиску - до такого висновку прийшли учені Китайського університету Сянгана (Гонконг), що обстежили понад тисячу людей, які мають зайву вагу.

Відкладання жирових накопичень відбувається через низький вміст глюкози у крові людини вранці, повідомляють учені.

Щоб уникнути переїдання на сніданок, учені радять частіше снідати удома. А якщо такої можливості немає, то уникати комплексних сніданків. Традиційний склад комплексного сніданку - омлет, тост, каша і напій містять вже третину добової норми калорій.

Тим, хто хоче зберегти стрункість, доведеться полюбити пластівці із знежиреним молоком, каші або бутерброди, стверджують учені.

Люди, що знаходилися під спостереженням медиків, у середньому скинули по сім кілограмів і зменшили талію на десять сантиметрів після того, як стали вживати "правильні" сніданки.

Відкриття учених Сянгана не відміняє, втім, аксіоми про те, що вечерю потрібно віддавати ворогові. Поїсти усмак, не думаючи про накопичення зайвого жиру, можна тільки в обід.

Медики наполегливо рекомендують рідше обідати поза домом, оскільки ніде людина не з"їдає так багато смаженого і м"ясного, як у кафе і ресторанах, повідомляє у вівторок газета "Саут Чайна Морнінг Пост".

Зараз ви читаєте новину «Ситний сніданок призводить до ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі