понеділок, 01 вересня 2008 10:52

Шість найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя

Шість найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя
Британське видання TheTelegraph вирішило визначити шість найпоширеніших міфів, які стосуються здорового способу життя.

Перший міф, як пише видання TheTelegraph, стосується того, що люди повинні випивати вісім стаканів води на день, і таким чином, позбавлятися від токсинів. Проте, за словами експертів, це твердження повністю не відповідає дійсності - насправді, людині необхідно всього від 750 до 1000 мл (літр) води в день.

Міф другої стосується того, що, споживаючи певну їжу, можна уберегти себе від раку. Але головним чинником, який впливає на вірогідність захворювання, пише TheTelegraph, є вік: чим старшою стає людина, тим  вона більш схильна до захворювання. Хоча медики не заперечують, що правильне харчування і фізичні вправи можуть зробити істотний внесок до здоров"я людини.

Третій міф, який не відповідає дійсності, стосується того, що, якщо людина хоче схуднути, то вона повинна уникати вуглеводів. Згідно з інформацією FoodStandardsAgency, крохмалиста їжа стає загрозою для стрункої фігури лише тоді, коли до неї додавати масло, маргарин або крем.

Четвертий міф стосується того, що гоління приводить до посилення росту волосся. Але як пише TheTelegraph, поширювати цей слух вигідно лише виробникам засобів з видалення волосся, але насправді гоління не приводить до того, що волосся росте швидше чи стає товщим.

П"ятий міф: погане харчування і недотримання правил гігієни призводять до появи вугрового висипу. Всі лікарі підтверджують, що головним чинником для появи акне є підвищене вироблення гормонів, тому для лікування акне насамперед виписують ліки, і вже потім рекомендують поліпшити харчування. Проте, це не означає, що здорове харчування і косметичні засоби не допоможуть справитися з шкірними проблемами.

Міф шостий свідчить про те, що очищення організму від токсинів - це вірний шлях до здоров"я. Але, як заявляють автори книги TrickorTreatment: AlternativeMedicineonTrial, людському організму потрібні прості фізичні вправи і багато води, щоб привести організм в порядок. Решта всіх процедур по очищенню організму від токсинів, які за чималі гроші пропонують клініки на заході, є зайвою витратою часу і грошей.

Раніше вчені з університету Індіани розвіяли міфи про те, що мобільні телефони заважають нормальній роботі медичного устаткування, а зір людини слабне, якщо читати при тьмяному світлі.

Зараз ви читаєте новину «Шість найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі