четвер, 03 липня 2008 13:22

Сім найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя

Сім найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя
Британське видання The Telegraph визначило шість найпоширеніших міфів про здоровий спосіб життя.

Міф 1

Люди повинні випивати вісім стаканів води на день. Це виводить із організму токсини. Проте, за словами колумніста The Telegraph доктора Ле Фану, це твердження неправдиве: насправді людині необхідно лише від 750 до 1000 мл (літр) води в день.

Міф 2

Споживаючи певну їжу, можна вберегтися від раку. Але головним чинником, який впливає на вірогідність захворювання, пише The Telegraph, є вік: чим старішою стає людина, тим вразливіша вона для захворювання. Хоча медики не заперечують, що правильне харчування і фізичні вправи можуть суттєво поліпшити здоров"я людини.

Міф 3

Алкоголь і антибіотики не можна змішувати. На думку колумніста видання, це просто непорозуміння, і алкоголь не зменшує дієвості антибіотиків.

Міф 4

Якщо людина хоче схуднути, вона мусить виключити з раціону вуглеводи. Як повідомляє Food Standards Agency крохмаляста їжа стає загрозою для стрункої фігури лише тоді, коли до неї додавати масло, маргарин або крем.

Міф 5

Гоління збільшує темпи зростання волосся. Але як пише The Telegraph, поширювати цей поголос вигідно лише виробникам засобів з видалення волосся. Насправді гоління ніяк не впливає на грубину і швидкість зростання волосся.

Міф 6

Погане харчування і недотримання правил гігієни спричиняють вугрову висипку. Усі лікарі підтверджують, що головною причиною акне є підвищений виробіток гормонів, тому для лікування акне в першу чергу виписують ліки, а вже потім рекомендують поліпшити харчування. Проте, це не значить, що здорове харчування і косметичні засоби не допоможуть упоратися з проблемами шкіри.

Міф 7

Очищення організму від токсинів – це пряма дорога до здоров"я. Але, як заявляють автори книжки Trick or Treatment: Alternative Medicine on Trial, людському організмові потрібні просто фізичні вправи і багато води, щоб привести себе до ладу. Решта процедур з очищення організму від токсинів, що їх пропонують клініки на заході, є зайвим гаянням часу і марнуванням грошей.

Нещодавно вчені з університету Індіани розвіяли міф про те, що мобільні телефони заважають нормальній роботі медичного устаткування, а зір людини слабшає, якщо читати при тьмяному світлі.

За матеріалами РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Сім найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі