середа, 17 вересня 2008 08:23

Середземноморська дієта захищає від хронічних хвороб

Підтримка середземноморського типу харчування забезпечує істотний захист від головних хронічних хвороб, включаючи серцеві захворювання, рак, хворобу Паркінсона і Альцгеймера. Така дієта може використовуватися як ефективна профілактика зменшення показників ранньої смертності серед населення багатьох країн, вважають італійські медики. На їх думку, середземноморська дієта, багата оливковим маслом, цельнозерновими продуктами, фруктами, горіхами, овочами і рибою, але обмежена в м"ясі, молочних продуктах і алкоголі, є еталоном здорової їжі і показником високої якості життя.

Експерти з Університету Флоренції оцінили 12 міжнародних досліджень впливу дієтичних переваг на здоров"ї понад 1,5 мільйонів чоловік. У тих людей, хто строго слідував середземноморському типу харчування, були помічені істотне зміцнення здоров"я, зокрема пониження ймовірності смерті від серйозних причин: на 9% став нижчий ризик загальної смертності і смерті від сердечносудинних проблем, на 13% - від нервово-дегенеративних розладів, на 6% - від раку. Результати підтверджують правомірність керівних принципів багатьох наукових інститутів і служб охорону здоров"я, яка заохочує дієтичний зразок середземноморської кухні для запобігання небезпечним діагнозам і поліпшенню самопочуття, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Середземноморська дієта захищає від хронічних хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі