Експерти з Університету Флоренції оцінили 12 міжнародних досліджень впливу дієтичних переваг на здоров"ї понад 1,5 мільйонів чоловік. У тих людей, хто строго слідував середземноморському типу харчування, були помічені істотне зміцнення здоров"я, зокрема пониження ймовірності смерті від серйозних причин: на 9% став нижчий ризик загальної смертності і смерті від сердечносудинних проблем, на 13% - від нервово-дегенеративних розладів, на 6% - від раку. Результати підтверджують правомірність керівних принципів багатьох наукових інститутів і служб охорону здоров"я, яка заохочує дієтичний зразок середземноморської кухні для запобігання небезпечним діагнозам і поліпшенню самопочуття, повідомляє АМІ-ТААС.
×
Коментарі