четвер, 25 жовтня 2012 11:41

Село художників Ейн Ход - найбільша галерея під відкритим небом
31

Фото: Фото: azerbouf.livejournal.com

Ейн Ход - комунальне поселення у північній частині Ізраїлю. Розташований на південь від гори Кармель і на південний схід від Хайфи на півночі Ізраїлю.

Село відоме тим, що прихистило багатьох відомих ізраїльських художників, скульпторів і музикантів, а в цілому - увесь творчий бомонд.Тут же творці мають свої студії та галереї, які є відкритими для громадськості. Було докладено зусиль, щоб зберегти деякі зі старих будинків. До прикладу: сільську мечеть перетворили в ресторан-бар за зразком Cafe Вольтер у Цюріху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Гаванським мостом зроблять галерею

Село розташоване на схилі пагорба серед оливкових гаїв, з видом на Середземне море і фортеці хрестоносців дванадцятого століття.

Більшість арабських жителів були переселені звідси у ході війни, але деякі залишилися у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландка передає енергію тіла через скло і світло

Ейн Ход став колонією художників у 1953 році. У той час за проектом стежив Марсель Янко, відомий художник Dada, який зберіг село від знесення і переконав уряд дозволити йому побудувати тут колонію художників.

Кожен куточок поселення, між тим, не дозволяє сумніватися, що тут живуть творчі та обдаровані люди.

Зараз ви читаєте новину «Село художників Ейн Ход - найбільша галерея під відкритим небом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі