субота, 02 листопада 2019 01:35

Секс, гроші, наркотики: фотографа звинуватили у підгляданні
20

Історія фотопроекту "Брудні вікна" почалася, коли фотограф Меррі Альперн помітила, що з квартири її подруги відкривався вид на вікно ванної кімнати секс-клубу у фінансовому районі Нью-Йорка. Всю зиму 1993-94 років вона через телеоб'єктив підглядала за всім, що відбувається. У серії своїх вуайерістських фотографій Альперн таємно знімала, біржових брокерів і інших ділових чоловіків, які приходили після роботи на Уолл-стріт "віддати сотні доларів і наркотики жінкам в стрінгах і чорному мережеві". Результатом такого шпигунства стала фотокнига.

"Брудні вікна" - це серія знімків чоловіків і жінок різного ступеня роздягнутості, що займаються сексом або вживають наркотики за вікном, яке перетворилося в ідеальну рамку для кадрів Альперн. Кримінальна атмосфера (прийом наркотиків, проституція, підрахунок грошей) заворожує своєю таємничістю, почуттям забороненого і небезпечного. У той же час зернисті зображення не позбавлені елегантної естетики і шарму, пише carabaas.com.

"Ці мінідрами і їх незмінний реквізит - презервативи, татуювання, силікон, крек - заповнили мою голову, і я постійно думала про вікна. Вони почали з'являтися в моїх снах ", - сказала Альперн про свою скандальну серію.

Фотографа звинуватили в зйомці порнографії і підгляданні. Але вона відповіла, що всього лише відобразила моменти, які в дійсності відбуваються кожен день і зробила це, щоб вивчити відносини чоловіків з жінками та їх імпульсивну поведінку.

Меррі Альперн стала одним з фотографів, яка потерпала від нападок консерваторів Конгресу, які намагалися захистити Національний фонд мистецтв від цього фотопроекту. В результаті Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку і Сан-Франциско, кинулися виставляти серію. Пізніше Альперн зробила ще один фотопроект під назвою "Шопінг", до якого увійшли зображення прихованих відеокамер.

Фотопроект Мері Альперн "Брудні вікна"
Фотопроект Мері Альперн "Брудні вікна"
Фотопроект Мері Альперн "Брудні вікна"
Фотопроект Мері Альперн "Брудні вікна"
Фотопроект Мері Альперн "Брудні вікна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф Еллен фон Унверт: "Мої фото провокують ваші власні фантазії"

Зараз ви читаєте новину «Секс, гроші, наркотики: фотографа звинуватили у підгляданні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі