середа, 15 серпня 2007 15:13

Шахраї виманюють гроші через есемески

Подружжя киян 31-річна Ольга та 33-річний Віталій два тижні тому стикнулися з мобільним шахрайством. Майже одночасно вони отримали СМС нібито від свого мобільного оператора "Київстар". Повідомлення мало вигляд, наче хтось перерахував гроші зі свого рахунку на їхній. СМС прислали з номера 777.

— У моєму повідомленні було написано, що абонент 38 098 856 18 40 переказав мені десять гривень. Чоловіку прийшло зі схожого номера — тільки останні дві цифри 76, — розповідає Ольга. — А через три секунди прийшли нові СМС із тих самих номерів: "Извините, отправила по ошибке. Верните деньги на номер 38 098 856 18 40".

10 грн на рахунки Ольги та Віталія ніхто не перераховував. То було лише повідомлення. Шахрайство розраховане на людей, які не знають точної суми на рахунку свого телефону. І відсилають гроші на чийсь номер. Подружжя свою кількість грошей знало.

— Ми спробували додзвонитися на обидва номери, але абоненти були поза зоною досяжності. Хтось відправляє СМС і вимикає телефони, а ввечері вмикає й збирає переслані гроші.

У "Київстарі" нам пояснили, що повідомлення від 777 — це СМС, відправлені з будь-якого інтернет-сайту. Відслідкувати відправника не можливо. "Київстар" відправляє повідомлення про переказ грошей із номера 124. А 477 має висвічуватися, коли на рахунок приходять бонуси від оператора.

— Про аферу з СМС чую вперше, — каже Віктор Гоцуленко, 30 років, із компанії "Київстар". — Безпекою абонентів займається спеціальний відділ. Я передам їм інформацію, вони розберуться.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї виманюють гроші через есемески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі