пʼятниця, 21 березня 2008 08:43

Розроблено систему блокування біомолекулярних комп"ютерів

Дослідники з Університету Кларксона (Clarkson University, Нью-Йорк, США) створили хімічну систему блокування біомолекулярного комп"ютера.

Система здатна контролювати доступ до "комп"ютера", побудованому із ДНК і ферментів. Професор Євгеній Кац (Evgeny Katz) з колегами виявили, що деякі хімічні реакції діють на біомолекулярний комп"ютер як клавіатурний замок, відключаючи й включаючи керуючий пристрій ("клавіатуру").

Вчені продемонстрували, що, при додаванні певного набору хімічних речовин ("ключа"), замок, і отже, доступ до комп"ютера можуть бути відкриті. З іншого боку, система реагує на додавання "неправильного" набору хімічних речовин як на введення невірного пароля, запобігаючи доступу до "комп"ютера".

Докладної інформації про використані в системі хімічні реакції і реагенти не повідомлялося. Планується, що результати дослідження будуть опубліковані в Journal of the Amerіcan Chemіcal Socіety, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Розроблено систему блокування біомолекулярних комп"ютерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі