середа, 14 травня 2008 08:30

Розроблено препарат для швидкого зняття анестезії після візиту до зубного

Американське управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) видало ліцензію на розповсюдження в США препарату для швидкого зняття місцевої анестезії після візиту до стоматолога. Згідно з результатом клінічних випробувань, ліки скорочують час відновлення чутливості язика, губ і ясен приблизно наполовину – до 75-85 хвилин.

Розробник препарату під назвою OraVerse - невелика компанія Novalar Pharmaceuticals, зареєстрована в Сан-Дієго. Вартість однієї ін"єкції ліків буде близько 12,5 доларів, і, враховуючи кількість звернень до стоматологів в США, вона може принести своїм творцям сотні мільйонів доларів за рік.

OraVerse є модифікацією добре відомого засобу для зняття гіпертонічних кризів фентоламіну метансульфоната. Принцип дії ліків достатньо простий: вони сприяють розширенню просвіту кровоносних судин і посиленню кровотоку в тканинах, що приводить до швидкого виведення знеболюючого з області ін"єкції. Препарат не рекомендується застосовувати при таких процедурах як чищення кореневого каналу або видалення корінного зуба.

На думку розробників, найбільшу користь OraVerse може принести дітям. Річ у тому, що при втраті чутливості після анестезії маленькі пацієнти можуть завдати собі достатньо серйозної травми, прикусивши язика, губу чи щоку. Втім, поки що OraVerse дозволяється використовувати тільки при лікуванні дорослих і дітей не молодших за шість років, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Розроблено препарат для швидкого зняття анестезії після візиту до зубного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі