пʼятниця, 20 червня 2008 09:19

Розроблено новий метод захисту від квантових помилок

Дослідник Дейв Бекон (Dave Bacon) з університету штату Вашингтон (США) представив новий метод захисту квантової інформації від помилок, що базується на каскадному кодуванні.

Каскадне кодування полягає в створенні ієрархічної системи закодованих даних за допомогою квантового коду, що кодує кожний кубіт, потім кожний кубіт, отриманий на попередньому рівні кодування, і т.д.

Дейв Бекон виявив клас гамільтоніанів, основні стани яких еквівалентні квантовим каскадним кодам, що коректують квантові помилки. Системи, описані цими гамільтоніанами, не зустрічаються в природі.

Бекон відзначив, що захист шляхом реалізації таких систем базується на їхніх фізичних характеристиках, і порівняв своє відкриття з ідеями Олексія Кітаєва, що раніше запропонував зберігати інформацію в топології систем, що може зробити її досить стійкою до шуму, який заважає здійснювати квантові обчислення, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Розроблено новий метод захисту від квантових помилок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі