субота, 05 квітня 2008 13:37

Розроблено метод пересування краплин рідин

Розроблено метод пересування краплин рідин

Канадські хіміки розробили новий метод примусового пересування краплин рідин, що називається ATDA (Аll-terrain droplet actuation, "Дія на краплину на будь-якій поверхні").

Рух краплин по заданому каналу в ATDA здійснюється за допомогою послідовного включення електродів, що зменшує гідрофобність поверхонь перед краплинами. Метод продемонстрований на гнучких, водовідштовхувальних поліамідних поверхнях, вкритих міддю. Поверхні мали різну форму: похилу, вертикальну, зігнуту, кручену і т.д.

Метод дозволяє пересувати рідини в каналах мікроелектронних пристроїв, що мають широкий діапазон кутів. Серед інших потенційних областей застосування нового методу - швидке охолоджування об"єктів в біологічних реакціях за допомогою холодної води. Це може бути реалізовано, наприклад, в полімеразній ланцюговій реакції, що використовується в ДНК-аналізі, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Розроблено метод пересування краплин рідин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі