Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2011 14:01

Розроблено гнучкий капот, який рятуватиме життя збитих пішоходів (ФОТО)

У Великій Британії розробили інноваційну кришку рухового відсіку. Вона поглинає значну частину енергії при ударі. Коли автомобіль збиває людину, яка переходить вулицю або їде на велосипеді, постраждалий найчастіше б'ється об капот не тільки тілом, а й головою. Тому в 65% випадках зіткнення з автомобілем, що їде із швидкістю 60 км / год, закінчується фатально або призводить до тяжких травм.

Проблема посилюється тим, що автовиробники, бажаючи зробити транспортний засіб більш компактним, практично не залишають простору між кришкою рухового відсіку і масивним мотором.

Для зменшення негативного ефекту компанія Cellbond, що спеціалізується на технологіях поглинання кінетичної енергії при транспортних аваріях, і Група інженерного аналізу, симуляцій та трибології (EAST) при Англійському університеті Раскіна розробили новий тип капота. Він зберігає загальну жорсткість, але при взаємодії з чим-небудь на невеликій ділянці прогинається, тим самим пом'якшуючи удар.

Це відбувається завдяки сендвіч-конструкції. Між двома алюмінієвими листами поміщений шар, який поглинає енергію. Інженери стверджують, що такий капот пом'якшує удар головою на 50-60% краще, ніж використовувані аналоги.

За словами директора EAST професора Хасана Ширвані, інтерес до розробки виявив "великий представник автопрому". Однак Ширвані відмовився назвати цю компанію.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Розроблено гнучкий капот, який рятуватиме життя збитих пішоходів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути