середа, 15 жовтня 2008 09:56

Розкрито найбільше спамерське угруповання

Федеральна торгова комісія США присікла діяльність найбільшого в світі угруповання спамерів, повідомляє TheNewYorkTimes. Серед борців із спамом дане угрупування відоме як Herbalking, що відповідає назві рекламованої продукції. Herbalking об"єднувала спамерів з Австралії, Нової Зеландії, Індії, Китаю, Росії, Канади і США. Керівниками угрупування були американець Джоді Сміт (JodySmith) і громадянин Нової Зеландії, що проживає в Австралії, Ленс Аткінсон (LanceAtkinson). Гроші, отримані від розсилки спаму, виводилися Herbalking через півдюжини компаній, створених керівниками угрупування.

За даними компанії Spamhaus, в якийсь момент Herbalking припадала на частку третина всього спаму, що розсилався в інтернеті. Один з ботнетів даної мережі - MEGA-D - включав 35 тисяч комп"ютерів і щодня розсилав до 10 мільярдів повідомлень. Спамери рекламували, зокрема, різні медичні препарати і копії дорогого годинника.

Раніше Ленс Аткінсон вже звинувачувався в розсилці спаму. У 2005 році суд зобов"язав його виплатити штраф у розмірі 2,2 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Розкрито найбільше спамерське угруповання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі