понеділок, 06 жовтня 2008 10:16

Розкрита таємниця "Цеглини" від Apple

Загадкова "Цеглина" ("Brick"), яку компанія Apple, судячи з повідомлень спеціалізованих видань, представить публіці в середині жовтня, є не новим пристроєм. Джерело сайту 9to5mac стверджує, що "Цеглиною" в компанії Apple назвали новий спосіб випуску корпусів комп"ютерів з алюмінію.

За відомостями цього джерела, на розробку "Цеглини" (який в тексті замітки 9to5mac називається "революційним" і "головним удосконаленням Apple за десятиліття") пішло декілька років. Уточнюється, що за допомогою цього "принципово нового" технологічного процесу випускатимуться ноутбуки серії Macbook, корпуси яких виконуватимуться з алюмінію за допомогою лазерного і гідроабразівного різання металу.

Завдяки особливостям "Цеглини", стверджує джерело 9to5mac, корпуси комп"ютерів будуть "суцільнометалевими, тобто суперлегкими, суперміцними і супердешевими". Поки неясно, як суцільнометалеві корпуси дозволять замінювати комплектацію в ноутбуках і комп"ютерах, а також чи дійсно зміна способу виготовлення корпусу дає відчутні переваги перед конкурентами. Окрім алюмінію Apple вже пробувала використовувати як матеріал для корпусів комп"ютерів пластмасу і титан.

Також в тексті замітки мовиться про те, що раніше Macbook виготовлялися в Китаї і на Тайвані, а зараз Apple "бере ініціативу в свої руки". Чи означає це, що компанія Стіва Джобса збирається перенести виробництво комп"ютерів в США, не уточнюється. З урахуванням того, що в Китаї робоча сила значно дешевша, ніж в США, якщо Apple вирішить випускати копьютери в Північній Америці, їх вартість з великою часткою вірогідності значно зросте.

Відзначимо, що підтверджень цієї інформації в інших виданнях поки немає: всі, хто пише про "Цеглину", посилаються на 9to5mac. У анонсах "Цеглини", втім, дійсно мовилося про те, що Apple збирається представити 14 жовтня нову лінійку комп"ютерів Macbook, проте про новий спосіб виробництва корпусів ноутбуків не було ні слова.

Зараз ви читаєте новину «Розкрита таємниця "Цеглини" від Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі