понеділок, 10 січня 2011 10:38

Росіяни навчилися добувати електроенергію з вулканів (ФОТО)

На Сахаліні і Камчатці вулкани використовують як альтернативне джерело електроенергії. Геотермальна станція розташувалася біля підніжжя вулкана Менделєєва на сахалінському острові Кунашир. Геотермальні станції є ще на Камчатці і Ітурупі, але вони можуть виробляти тільки електрику.

За рахунок тепла від вулкана Менделєєва і води з Тихого океану станція переробляє пар, який не дає ніякого осаду і природним чином розчиняється у повітрі.

Природне паливо надходить по трубах у блок підготовки пари, а на виході виходить пароводяна суміш. Вона надходить спочатку в турбогенератор, потім у підстанції, і, нарешті, в будинки курільчан. Геотермальна станція опалює не тільки центр Кунашира - селище Южно-Курильськ, - але і кілька сусідніх сіл. Установлене на ній обладнання дозволяє отримувати енергію, якої вистачило б на населення приблизно у 30 тисяч осіб.

Отримувати електроенергію безпосередньо на Курилах дешевше, ніж привозити паливо з інших регіонів. Незабаром на геотермальній станції почнеться модернізація техніки. Зараз в обласному уряді готують проект на монтаж турбін нового покоління, а вже наступного року почнеться їх установка.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Росіяни навчилися добувати електроенергію з вулканів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі