четвер, 03 жовтня 2013 14:52

Російські селяни побили письменницю за образливу повість

Російські селяни побили письменницю за образливу повість
Фото: lib.rus.ec

Жителі селища в Калінінградській області побили місцеву письменницю, упізнавши себе в героях її повісті. Селянам не сподобалося, що в книзі їх зобразили алкоголіками і дармоїдами.

Рік тому калінінградська журналістка Світлана Вікарій переїхала до провінції (в селище Калужскоє за 90 км від Калінінграда), щоб написати повість про російське село. Освоївшись, жінка почала переносити на папір все, що бачила. Роман назвала "Ось моє село". Текст опублікувала на одному з літературних порталів.

Письменниця не тільки зобразила персонажів п'яницями та обмеженими людьми, задля більшої достовірності вона залишила їхні справжні прізвиська, хоч і не назвала прізвищ. Цей текст побачили жителі селища.

Світлана розповідає, що в той вечір сусіди забігали до неї поодинці – висловлювали претензії. А потім прийшли гуртом – понад 20 осіб. Зустріч із читачами завершилася для авторки струсом мозку. Гнів селян не пройшов досі, йдучи вулицями селища письменниця чує крики, лайки та погрози. Проте багато хто признається, що твору не читав, текст, переходячи з уст в уста, обростає новими обурливими подробицями.

Переписувати чи відмовлятися від свого твору письменниця не збирається. Поліція говорить, що розглядає справу про побиття, але результати здаються їй туманними: з одного боку – заява Світлани Вікарій, з іншого – 20 свідків, готових присягнути, що вона сама билася головою об огорожу.

Зараз ви читаєте новину «Російські селяни побили письменницю за образливу повість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі