четвер, 11 листопада 2010 12:30

Російські археологи знайшли в Ізраїлі скарб і мозаїку (ФОТО)

Вперше з XIX століття археологи з Росії провели розкопки на території держави Ізраїль. Результатом досліджень в Єрихоні стало виявлення візантійських будівель, в тому числі унікальних багатобарвних мозаїк.

Експедиція російських археологів провела перші дослідження в історії візантійського Єрихону.

Про це повідомив доктор історичних наук, завідувач сектором археології Москви Інституту археології Російської академії наук Леонід Бєляєв, передає РІА Новости.

Перший же сезон польових робіт дозволив виявити комплекс візантійських будівель і безліч монет.

"Головна знахідка - це кольорова мозаїка VI-VII століття. Вона зроблена з кольорових камінців, близько 150 тис. таких камінчиків семи-восьми кольорів пішло на неї. Складна геометрія, багато рослинних сюжетів, християнські сюжети, зокрема вази, з яких виходять лози винограду - поширений євхаристійний символ", - розповів Бєляєв, підбиваючи підсумки археологічного сезону.

Виявлені також близько 200 монет, в основному візантійських, розкриті фрагменти житлових і господарських приміщень, храмів.

"Наше "вторгнення"до Палестини нам відразу продемонструвало археологічний багаж, ми сподіваємося продовжити роботу", - сказав Бєляєв.

Зараз ви читаєте новину «Російські археологи знайшли в Ізраїлі скарб і мозаїку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі