субота, 22 березня 2008 15:24

Роботи побудують телескоп на Місяці (ФОТО)

Військово-морська науково-дослідна лабораторія Сполучених Штатів в співпраці з лабораторією реактивних двигунів NASA збирається встановити на Місяці телескоп, який буде змонтований роботами. Проект отримав назву DarkAgesLunarInterferometer (DALI), і розробка його поки знаходиться на концептуальній стадії. Роботи, яким буде доручено це завдання, повинні бути пристосованими до спільної роботи. Одна з моделей-кандидатів, представлена на фото, отримала назву ATHLETE.

Найскладнішим завданням, що стоїть перед ученими, є розробка відповідних елементів живлення, здатних працювати тривалий час, зарядити і мати при цьому мінімальну масу.

Доктор Джозеф Лацио (JosephLazio), який очолює роботу над проектом у військово-морській лабораторії, стверджує, що лише небагато що з того, що заплановане, здійснено при сьогоднішньому рівні розвитку технологій. Тому тим багатьом ученим, які привернуті до роботи над проектом, доведеться виконати ще дуже багато роботи, повідомляє mobiledevice.ru.

Зараз ви читаєте новину «Роботи побудують телескоп на Місяці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі