середа, 23 березня 2011 16:13

Рідкі заняття сексом небезпечні для здоров'я

Рідкі заняття сексом небезпечні для здоров'я

Секс може виявитися смертельно небезпечним, з'ясувала група вчених на чолі з доктором Іссою Дахабре з бостонського медичного центру імені Тафтса.

Справа в тому, що секс, як і, наприклад, пробіжка - являє собою значне напруження організму. А таке фізичне навантаження загрожує серцевим нападом людині, яка давно не вправлявся.

Звісно, лікарі давно знали, що фізичні перевантаження шкодять серцю. Але дослідження доктора Дахабре, уточнює і чітко обгрунтовує цей висновок, передає Reuters. Повністю його публікує Journal of the American Medical Association.

Вчені проаналізували дані 14 проведених раніше досліджень, щоб обчислити зв'язок між фізичною активністю (включаючи секс) і серцевими нападами, зокрема смертельними.

Фізична активність і секс небезпечні для тих, хто займається нерегулярно. Таким чином, випадковий секс з більшою ймовірністю призводить до інфаркту, ніж регулярне статеве життя - подружні пари мають перевагу, робить висновок газета The Daily Mail.

За даними дослідників, небезпека серцевого нападу або раптової смертельної зупинки серця в 3,5 рази вища у тих, хто бере на себе важкі фізичні навантаження - втім, до них секс не відноситься.

Під час сексуального контакту або відразу після нього небезпека отримати серцевий напад вища в 2,7 рази. Останні дані не відносяться до раптової смертельної зупинці серця, оскільки досліджень про зв'язок між цим синдромом і сексом не проводилося.

"Щоб серце було здоровим, треба прагнути до 30-хвилинного навантаження середньої інтенсивності, такого як швидка ходьба або робота в саду, не менше п'яти разів на тиждень, - додає представниця британського фонду вивчення серцево-судинних захворювань British Heart Foundation Емі Томпсон. - Секс дає навантаження на серце не більш ніж підйом на кілька сходових маршів, так що навіть люди з хворобами серця не повинні його уникати".

Джессіка Паулюс, яка працювала в групі Дахабре, уточнила, що небезпека висока безпосередньо під час фізичного навантаження і протягом 1-2 годин після його завершення, але потім вона сходить нанівець.

"Якщо ви візьмете 10 тисяч осіб, то кожен епізод високого фізичного навантаження або сексу за тиждень може бути пов'язаний зі збільшенням кількості смертельних випадків від інфарктів або раптової зупинки серця на 1-2 на рік", - уточнила вона.

У той же час важливо розуміти, що результати даного дослідження не применшують зроблених раніше висновків, що регулярна фізична активність знижує небезпеку серцевого нападу на 30%. Важливо лише, щоб вона була регулярною.

"Чого ми ніяк не хочемо, так це щоб суспільство під цим приводом вирішило, що займатись спортом не варто", - сказала Паулюс.

Вона зазначила: тим, хто не займається спортом чи сексом регулярно, варто зайнятися покращенням своєї фізичної форми, нарощуючи інтенсивність навантажень, але роблячи це поступово.

Зараз ви читаєте новину «Рідкі заняття сексом небезпечні для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі