середа, 06 серпня 2008 10:31

Риба врятує курців від серцевих захворювань

Не дивлячись на високу поширеність куріння в Японії, чоловіче населення цієї країни дуже рідко має серцево-судинні захворювання. Секрет такого хорошого серцевого здоров"я, як переконані дослідники Університету Пітсбурга, США, криється в майже щоденному вживанні рибних страв. Японці їдять приблизно по 100 грамів риби щодня, тому, навіть з високою сферою дії куріння, 47% жителів, і інших чинників ризику, в країні відмічені дуже низькі відсотки ішемічної хвороби серця, особливо у чоловіків.

Медики, розглянувши рівні жирної кислоти омеги-3 - основного джерела здоров"я в рибі, - серед 868 чоловіків різних національностей, виявили найвищі її показники у японців. Зразки крові визначили, що, незалежно від наявності підвищеного тиску і кількості тригліцеридів в організмі, японські чоловіки мали найменше затвердіння коронарних артерій.

Лікарі радять їсти жирну рибу принаймні двічі на тиждень. Для профілактики серцевих порушень підійде лосось, оселедець, макрель, тунець і сардини, а для сердечників з хронічним діагнозом переважно споживати в добу хоч би один грам кислоти омеги-3, якою якраз багата риба, повідомляє АМИ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Риба врятує курців від серцевих захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі