понеділок, 24 листопада 2008 13:10

"Кінець Інтернету" призначили на 2012 рік

Зростаючий попит на інтернет-трафік до 2012 року приведе до вичерпання відповідних інфраструктурних можливостей Мережі, пише РС World з посиланням на звіт компанії NemertesResearch.

Якщо аналітики мають рацію, то через декілька років користувачі почнуть помічати, що вимогливі до трафіку застосування і ресурси не працюють як потрібно. Наприклад, погіршає робота відеосервісів, а також файлообмінних мереж.

Автори дослідження стверджують, що нестача пропускної спроможності може привести до відтоку користувачів з деяких сайтів.

Передбачається, що найближчими роками з"являтиметься все більше користувачів, які перейдуть поріг по використанню трафіку, встановлюваний все великим числом провайдерів з "безлімітнимі тарифами". Так, крупний американський провайдер Comcast встановлює цю "стелю" на рівні 250 гігабайт на місяць. З часом все більше користувачів його досягатимуть і перевищуватимуть.

NemertesResearch не вперше передбачає виникнення дефіциту пропускної спроможності Мережі. Минулого року компанія випустила аналогічний звіт, де вказувалося, що інтернет перестане задовольняти попит на трафік вже в 2010 році. Новий термін з"явився в результаті поправки на умови фінансової кризи.

Варто відзначити, що зазвичай "кінець Інтернету" прогнозується у зв"язку з вичерпанням IP-адрес, які можуть закінчитися до 2017 року. Для цього координатори Мережі, організація ICANN, почали перехід на нові адреси.

Зараз ви читаєте новину «"Кінець Інтернету" призначили на 2012 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі