четвер, 11 листопада 2010 17:35

"Інтелектуали" худнуть швидше - учені

"Інтелектуали" худнуть швидше - учені

Інтелектуальна праця дозволяє позбутися зайвих калорій без дієт та вправ, довели британські вчені. Щоб спалювати калорії, потрібно активно займатися розумовою працею, наприклад, розгадувати кросворди, збирати пазли, вирішувати логічні завдання.

Вчені посилаються на те, що для інтелектуальної діяльності мозку потрібна досить велика кількість калорій. Під час роботи головний мозок виробляє близько мільйона нервових імпульсів, а для цього потрібні енергетичні витрати. Відбувається витрата калорій, глюкози і кисню, пише Врач.тв.

За 1 хвилину головний мозок спалює 0,1 калорій. Під час серйозної розумової праці ця цифра сягає 1,5 калорій.

Шукаючи найбільш досконалі дієти, учені, зокрема, нещодавно визначили їжу, яка допомагає схуднути. Згідно з їх дослідженнями, якщо щодня їсти яйця на сніданок, то можна знизити відчуття голоду, зменшити споживання калорій за обідом і протягом усього дня.

Австралійські вчені стверджують, що так званий бліцкриг, метод швидкого схуднення, значно ефективніший, ніж довгострокове планування скинути зайву вагу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що роботодавці США активно включилися в програму боротьби із зайвою вагою. З метою допомоги людям, що страждають від зайвих кілограмів, роботодавці виплачують своїм співробітникам від 150 до 500 додаткових доларів на рік.

Зараз ви читаєте новину «"Інтелектуали" худнуть швидше - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі