четвер, 26 червня 2008 13:19

"Батько Інтернету" запропонував регулювати Мережу

Вінт Серф, головний інтернет-експерт Google, відомий більше як "батько Інтернету", в бесіді з журналістом Techcrunch припустив, що держорганам слід регулювати Мережу як і інші суспільні ресурси, наприклад, автостради. Журналіст назвав цю пропозицію націоналізацією Мережі.

За словами Серфа, держава може винести надання інтернет-послуг за рамки конкурентного поля. Він не уточнив, яким чином таке рішення поліпшить ефективність надання інтернет-послуг в порівнянні з існуючою практикою.

Аналогічну думку Серф висловлював виданню Betanews 24 червня. Тоді він заявив, що дерегуляція галузі може бути неправильним шляхом розвитку. Він припустив, що слід законодавчо зобов"язати телекомунікаційні і кабельні компанії ділитися своєю інфраструктурою. Це дозволить забезпечити мережевий нейтралітет і не блокувати проходження трафіку.

Він привів в приклад угоду 2005 року між BT, найбільшою телекомунікаційною компанією Великобританії, і урядовим регулятором Ofcom. За умовами договору BT розділилася на дві частини, одна з яких зайнялася широкосмуговим доступом і його перепродажем іншим провайдерам за конкурентоздатними цінами.

Вінт Серф і Роберт Кан в сімдесятих роках минулого століття працювали над створенням протоколу Tcp/ip. C 1999 по 2007 рік Серф входив до складу ради директорів організації ICANN, що займається питанням, пов"язаними з інтернет-адресацією, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Батько Інтернету" запропонував регулювати Мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі