понеділок, 08 грудня 2008 11:00

Психологи вивели формулу повільності

Доцент кафедри людських ресурсів та організаційної динаміки Університету Калгарі Пірс Стіл написав книгу, присвячену проблемі людської повільності. Про це пише у неділю, 7 грудня, газета The Telegraph.

У книзі під назвою Рівняння повільності: Сьогоднішні проблеми завтрашнього дня Стіл запропонував рівняння, яке пояснює, чому люди вважають за краще не займатися справами одразу, а відкладати їх на пізніший термін.

Рівняння має вигляд U = EV/ID, де U - це бажання виконати певну роботу. Воно дорівнює ступеню очікування успіху (E), помноженому на цінність результату (V) та поділеному на відтворення ступеня терміновості роботи (I) та індивідуальну чутливість до затримок (D).

Точка зору, згідно із якою повільні люди є або педантами, або просто ліниві, невірна. Психолог пояснює, що хронічно повільні люди, які складають близько п"ятої частини населення Землі, просто занадто імпульсивні й розпорошені і постійно відволікаються на сторонні речі, замість того щоб займатися справою, впевнений Стіл.

Насправді ж, вони дійсно хочуть виконати ту чи іншу роботу, на відміну від лінивих людей, які намагаються будь-якими способами від неї позбутися. Зокрема, зробити будь-що їм заважає вже згадана природна імпульсивність, через яку вони вважають за потрібне братися тільки за ту роботу, яка принесе миттєвий результат, що й відображає виведена вченим формула, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Психологи вивели формулу повільності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі