понеділок, 07 лютого 2011 16:33

Психологи пояснили, чому Facebook викликає депресію

Психологи пояснили, чому Facebook викликає депресію

Згідно з новим дослідженням психологів, перегляд користувачами фотографій друзів у Facebook та інших соціальних мережах часто може спричинити у них стрес, а не радість. Про це розповіла Кеті Лінендолл, експерт з технологій на шоу Early Show телеканалу CBS News.

Учені в цьому дослідженні прийшли до висновку, що студенти часто не можуть оцінити пригнічений стан своїх однолітків і в підсумку почуваються ще більш пригніченими. Те, що користувачі викладають в соціальних мережах - автомобілі, якими вони керують, або фотографії з відпустки, - не показник щастя інших, зазначив психолог Девід Суонсон в інтерв'ю CBS News.

"Ідеального життя немає ні в кого, тому коли ви починаєте порівнювати своє життя з такими фотографіями, ви впадете в депресію, оскільки починаєте почуватися так, ніби у вашому житті чогось не вистачає", - підкреслює психолог.

Користувачі Facebook, як правило, викладають фотографії тільки з радісними моментами свого життя, розповіла Лінендолл.

"Врешті-решт ми починаємо порівнювати своє життя з чиїмось іншим, представленим в соціальній мережі лише з одного боку", - підкреслила експерт.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Психологи пояснили, чому Facebook викликає депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі