середа, 02 квітня 2008 09:21

Про що свідчать довгі ноги

Про що свідчать довгі ноги
Згідно нещодавно проведеному дослідженню, довгі ноги подобаються не тільки чоловікам. Жінки також вважають довгоногих чоловіків фізично привабливішими, ніж коренастих.

На думку психологів, довгі ноги свідчать про здоров"я людини, що грає важливу роль для втілення репродуктивних цілей. В ході дослідження, в якому взяли участь більше 200 чоловіків і жінок, було встановлено, що найпривабливішими, незалежно від статі, вважаються люди, довжина ніг яких перевищує середню на 5%, пише TheGuardian.

Раніше дослідження сексуальної привабливості показували, що більш фізично привабливими протилежна стать вважає тих, хто в цілому вище зростом. Але не було відомо як безпосередньо на це впливає довжина ніг.

У Університеті Вроцлава в Польщі провели дослідження за участю 218 добровольців, які складалися з чоловіків і жінок. На знімках вони оцінювали привабливість 7 чоловіків і стількох жінок.

В результаті дослідження група встановила, що найпривабливішими учасники вважають тих людей, чия довжина ніг на 5% довше середньої. На другому місці - люди з середньою довжиною ніг, а на останньому - ті, у кого ноги довше середньої на 10%.

Учені вважають, що у такого вибору є розумні еволюційні обґрунтування. "Довгі ноги - це ознака здоров"я", - розповів Павловськи, на чолі якого і проходило дослідження.

В ході попередніх досліджень був встановлений зв"язок між коротшими ногами у представників обох статей і вищим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Люди з короткими ногами більш схильні до артеріальних захворювань і інсультів.

Довгі ноги у жінок - показник хорошого живлення в дитинстві, адже перестають вони рости в період статевого дозрівання, а ось у чоловіків ноги продовжують рости і після, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Про що свідчать довгі ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі