пʼятниця, 10 липня 2009 19:58

Привабливі чоловіки виділяють менше сперми

Привабливі чоловіки виділяють менше сперми

Чим привабливіший чоловік, тим менше сперми він виділяє під час еякуляції. Такий висновок зробили вчені з Великої Британії за допомогою математичного моделювання.

Про це повідомляє Університетський коледж Лондона, співробітники якого провели дослідження спільно з ученими з Оксфордського університету.

Для того, щоб визначити залежність кількості насіння, що виділяється, від числа парувань, вчені виконали математичне моделювання різних стратегій розмноження тварин.

Отримані під час дослідження дані свідчать про те, що кількість сперми, що виділяється при еяколяції, обернено пропорційна до числа парувань.

Зафіксовану тенденцію фахівці пояснюють тим фактом, що кожна особина намагається підібрати оптимальну стратегію розмноження відповідно до кількості статевих партнерів.

Під оптимальною стратегією розмноження мається на увазі виведення найбільшої кількості нащадків. Привабливі самці здатні запліднити більшу кількість самок порівняно із менш привабливими особами, тому їм доводиться "економити" сім"я під час спарювання.

За словами Сема Тазімана, подальші дослідження будуть скеровані на виявлення відповідних тенденцій для самців однаково привабливих, але з різним об"ємом виробленої сперми. Вчені також планують дослідити вплив швидкості поповнення запасів сім"я тварин на кількість їхніх статевих партнерів.

Зазначимо, нещодавно у лабораторії університету Ньюкасла та Інституту стовбурових клітин північно-східної Англії вченим вдалося отримати штучну сперму зі стовбурових клітин.

Водночас, австралійські вчені для поліпшення якості сперми радять регулярно займатися сексом.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Привабливі чоловіки виділяють менше сперми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі