четвер, 11 вересня 2008 12:19

Працетерапія позбавляє від хронічної втоми

Працетерапія позбавляє від хронічної втоми
Синдром хронічний втоми - потенційно тривала хвороба, що викликає значні проблеми із здоров"ям і фізичну нездатність.

В світі кожна сота людина страждає від цього розладу, який не піддається ніякому лікуванню. Причини його виникнення досі невідомі.

Британські лікарі Університету Оксфорда заявляють, що ефективним, простим і не медикаментозним способом позбавлення від надмірної втоми може стати пізнавальна працетерапія. Ця методика включає активні фізичні і розумові заняття, націлена на психологічний вплив на людину і культивування позитивного настрою в житті.

Фахівці перевірили працетерапію на тисячі пацієнтів з хронічною втомою. Людям наказали щоденні фізичні вправи і зайнятість будь-яким видом фізичної або розумової діяльності: починаючи від садівництва і автомеханіки, і закінчуючи малюванням і вивченням нових мов. Учасники займалися із спеціально підготовленими інструкторами, проте, за словами експертів, особливість працетерапії в тому, що будь-яка людина може самостійно поміняти звичний спосіб життя і в будь-якому віці захопитися незнайомою справою або хобі.

Було доведено, що працетерапія в більшості випадків позбавила людей від підвищеної стомлюваності, депресії, денної сонливості, дисфункції імунної системи, болю в м"язах, гіпоксії і погіршення навиків уваги, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Працетерапія позбавляє від хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі