пʼятниця, 19 листопада 2010 13:20

Позбутися застуди можна за допомогою евкаліпта

Позбутися застуди можна за допомогою евкаліпта

Ефірні олії, що містяться в листі евкаліпта, мають широкий спектр дії. Тому за свої лікувальні якості цей гігантський уродженець далекої Австралії удостоївся на батьківщині звання "дерева життя".

Сучасна медицина підтвердила цілющі властивості евкаліпта. Він дійсно здатний мати протизапальну, жарознижувальну, антисептичну дію. До того ж має знеболювальний і відхаркувальний ефект. Тому варто пригадати, які лікарські препарати з евкаліптом особливо актуальні в період застудних захворювань, пише Gigamir.

Велику допомогу може надати спиртна настоянка евкаліпта. Її приймають по 15-30 крапель (розбавивши водою) як протизапальний і антимікробний засіб. І додають по 10-15 крапель на склянку теплої води і використовують як полоскання при захворюваннях горла і порожнини рота – гінгівітах і стоматитах.

Настоянку можна також використовувати як цілющу добавку для ванни, яку рекомендується приймати при захворюваннях верхніх дихальних шляхів і сухому кашлі. А для інгаляцій при застуді добре підходить евкаліптова олія. Її можна крапнути в аромалампу, тоді повітря в приміщенні придбає не тільки приємний аромат, але і буде знезаражене, що особливо актуально в період епідемії.

Зараз ви читаєте новину «Позбутися застуди можна за допомогою евкаліпта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі