неділя, 13 жовтня 2019 01:35

Потойбічний світ: психолог зображує приховані страхи людини
25

Французький ілюстратор Кирил Роландо створює дивовижні і чарівні ілюстрації. Сам він каже, що на таку творчість його спонукала його справжня професія. Кирило - лікар, спеціалізується на клінічної психології. Роландо зізнається, що на створення ілюстрацій його надихають людські душі, які йому доводиться лікувати. У всіх своїх роботах він намагається продемонструвати глибоко заховані страхи людини і показати таємні сторони її особистості.

Саме глибоке занурення в людські душі, їх страхи, емоції, почуття, розвинули в Роландо здатність бачити людину з дещо іншого боку, ніж це роблять це звичайні люди. Таким чином, виходить, що це сюрреалізм, який заснований на баченні професійного лікаря-психолога. Цей факт додає сюрреальності сюжетів ще більшої правдивості.

Свої роботи художник малює в стилі "відчутний сон" (як він його називає), щось середнє між фантазією і сюрреалізмом. Вивчаючи психологію в університеті, Кирил Роландо разом з тим потребував якоїсь віддушини, і малюнок став для нього способом самовираження. Він згадує, що головним для нього в той момент було створити свою власну модель всесвіту, розповісти історії, подібні до тих, що він знаходив у фільмах Тіма Бертона.

Кирилу 35 років, він не має освіти в галузі художнього мистецтва, проте це не заважає йому з 19 років створювати чарівні ілюстрації з особливими сюжетами і образами.

Для того, щоб почати створювати свої цифрові полотна, Кирилу досить було повернутися у власне дитинство - в ті часи, коли кожна дитина вірить, що тварини вміють розмовляти, а мрії збуваються, стають об'єктивною реальністю.

Так сюжети матеріалізувалися на екрані монітора. Він зізнається, що ніколи не брав в руки олівець, і, швидше за все, малювати їм зовсім не вміє. Кирило іронічно зазначає, що його картини не збагачують мистецької спадщини людства, вони і створювалися не для цього. Художник і психолог Кирил Роландо впевнений, що малюнок здатний принести більше емоцій, ніж тисячі посмішок і сльози мільйонів.

Зустрінемося на півдорозі
Я сумую за тобою
Покажи мені любов
Двоє повинні стати одним
У полоні своїх страхів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данська фотограф показала, як виглядає смерть: моторошні фото

Зараз ви читаєте новину «Потойбічний світ: психолог зображує приховані страхи людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі