четвер, 11 вересня 2008 10:29

Пошукача навчили індексувати вміст відеороликів

Компанія Videosurf розробила революційну систему пошуку відеороликів, повідомляє CnetNews. На відміну від існуючих пошукачів, вона індексує не тільки теги, назва і опис ролика, але і її вміст, повідомляє Лента.ру.

Представники Videosurf заявляють, що навчили комп"ютер розрізняти відео і зіставляти окремі сцени з пошуковим запитом. Це означає, що якщо ввести в пошуковому рядку, наприклад, Алек Болдуін (AlecBaldwin), то система підбере ролики з його участю навіть в тому випадку, якщо Болдуін не згадується в титрах, описі, назві або тегах.

Пошукова видача Videosurf є серією картинок з відеоролика, відповідних темі запиту. Кликнувши по картинці можна подивитися або конкретну сцену, до якої відноситься зображення, або весь ролик цілком.

В даний час пошукач працює в тестовому режимі. Він індексує ролики таких сервісів, як, наприклад, Youtube і Hulu. Для роботи з сервісом досить реєструватися на сайті Videosurf.

Зараз ви читаєте новину «Пошукача навчили індексувати вміст відеороликів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі