субота, 22 серпня 2009 18:50

Попкорн бореться з онкологічними захворюваннями

Попкорн бореться з онкологічними захворюваннями

З підозрою ставитесь до фастфуду? А дарма. Деякі дієтологи упевнені, що час від часу шматочок піци або порція смаженої картоплі зовсім не пошкодить, а навпаки, зміцнить здоров"я. А традиційне блюдо кіноманів - попкорн - володіє навіть чудовими властивостями. Як з"ясували учені, вживання повітряної кукурудзи може служити непоганою профілактикою онкологічних захворювань.

Американські дослідники з Університету Скрентона (Пенсільванія) виявили, що в попкорні, як у фруктах і овочах, містяться корисні речовини - поліфеноли. Вони знижують ризик серцево-судинних захворювань, покращують роботу органів травлення і зменшують небезпеку виникнення ракових пухлин.

"Ми були здивовані високим рівнем поліфенолів, виявлених в смаженій кукурудзі, - відзначає дослідник Джо Вінсон. - В попкорні багато цих речовин, тому що він не очищений від шкірки. Тому це хороша і здорова їжа. Раніше вважалося, що саме волокна є активним інгредієнтом зернових культур, які і зменшували ризик ракових захворювань та ішемічної хвороби серця".

За своїми функціями поліфеноли схожі з антиоксидантами. Вони виводять з організму шлаки. До цього дослідження не було відомо, чи є зернові злаки джерелом поліфенолів. Сухі сніданки, макаронні вироби, солоні крекери і снеки складають більше 66 % всього споживання зернових продуктів серед американців.

Тепер учені вважають, що вся зернова продукція містить зіставну з фруктами і овочами кількість важливих для здоров"я фенольних антиоксидантів.

Найбільше антиоксидантів знайдено в кукурудзяних, пшеничних, вівсяних і рисових пластівцях. Фахівці додають, що всі зернові крупи мають велику кількість антиоксидантів, при цьому їх дещо менше в цільнозернових снеках, але повноправний представник "хрустиків" попкорн містить найбільш високий рівень поліфенольних з"єднань, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Попкорн бореться з онкологічними захворюваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі