понеділок, 14 квітня 2008 12:39

Помірне вживання алкоголю збільшує ризик раку грудей

Прийом алкоголю, навіть в помірних дозах, сприяє розвитку найбільш поширеної форми раку грудей. До такого висновку прийшли американські учені у вході масштабного дослідження, в якому взяли участь близько 184 тисяч жінок в постменопаузі.

Фахівці з Національного інституту раку поділили учасниць на декілька груп залежно від рівня споживання алкоголю. Спостереження за ними велося протягом семи років.

За вказаний період в учасниць було зареєстровано 5461 випадків раку грудей, серед яких переважала так звана гормонально-позитивна форма раку - рак грудей з позитивними рецепторами естрогену (ЕР) і прогестерону (ПР). Проаналізувавши дані, учені з"ясували, що у жінок, що вживали одін-два "дрінки" на добу (близько 14-28 грамів в перерахунку на чистий алкоголь) ризик гормонально-позитивного раку грудей збільшувався на 32%, в порівнянні з непитущими. При щоденному вживанні трьох і більше "дрінків", ризик цієї форми раку підвищувався на 51%, повідомила керівник дослідження Жасмин Лью.

Результати дослідження підтверджують теорію, згідно з якою вірогідність розвитку раку підвищується при втручанні алкоголю в метаболізм жіночого статевого гормону естрогену, відзначила Лью в своїй доповіді на щорічній зустрічі Американської асоціації онкологічних досліджень.

Рак грудей займає друге місце по смертності від онкологічних захворювань серед жінок. Щорічно діагностується близько 1,2 мільйонів нових випадків раку грудей, і близько 500 тисяч чоловік вмирають від цієї хвороби, свідчить статистика, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Помірне вживання алкоголю збільшує ризик раку грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі