понеділок, 14 листопада 2011 13:12

Поліція затримала 19 злочинців, "запросивши" їх на пиво

Поліція затримала 19 злочинців, "запросивши" їх на пиво

Британські поліцейські заарештували 19 осіб, підозрюваних у скоєнні різних злочинів, обманом заманивши їх "на пиво".

У графстві Дербішир поліцейським вдалося заарештувати відразу 19 осіб, розшукуваних за скоєння різних злочинів, у тому числі крадіжку зі зломом і сексуальне насильство. Офіцери поліції відправили листи підозрюваним з пропозицією взяти участь у маркетинговій кампанії та отримати за це безкоштовний ящик пива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річна дівчинка знайшла злочинця швидше за поліцію

На пропозицію відгукнулося в цілому 19 осіб - вони передзвонили за телефоном, що був зазначений у листі, потрапивши на офіцера поліції в Честерфілді. Про обман передбачувані злочинці не здогадувались. У поліції їм повідомили, що вони були обрані в якості учасників маркетингової кампанії, в рамках якої проводиться дегустація пива. Підозрюваним також було запропоновано вибрати місце й дату, де вони могли б спробувати новий сорт напою і отримати в подарунок за участь в акції ящик пива безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 88-річна бабуся прогнала озброєного злодія, стрибнувши йому на спину

Однак замість напою звинувачені в скоєнні злочинів, прийшовши на зустріч, виявили поліцейських, які відразу ж застебнули на них наручники і заарештували. Операція отримала назву "Роккі". "Це підозрювані, яким протягом тривалого часу вдавалось уникати арешту, тому ми використовували нестандартну тактику для їх затримання. Крім того, операція виявилась економічно вигідною - зазвичай пошук підозрюваних займає у нас багато часу, протягом якого витрачається багато грошей", - сказав головний інспектор, який керував операцією, Грем Маклафлін.

Представник відомства підкреслив, що поліцейські планують використовувати нову тактику в майбутньому, повідомляє Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Поліція затримала 19 злочинців, "запросивши" їх на пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі