пʼятниця, 16 серпня 2019 10:15

Показали найкращі наукові фото року
7

Структура мильної кульки.
Фото: Кім Кокс
Mapping Oxygen
"Спокій вічності"
"Збентежений жук"
"Жук-олень"

З'явилися знімки з шорт-листа конкурсу "Науковий фотограф року" Королівського фотографічного товариства у Великій Британії.

Зараз доступні для ознайомлення 7 фотографій-номінантів, передає Апостроф.

Структура мильної кульки, автор - Кім Кокс. На знімку видно, як бульбашки "оптимізують простір" у повітрі та створюють при цьому світлові хвилі, створюючи смуги в кадрі.

Mapping Oxygen, автор - Ясмін Кроуфорд. Фото присвятив дослідженню міалгічного енцефаломієліту. Автор зазначає, що "створює образи, які пояснюють, розкривають і свідомо пов'язують нас із неоднозначним і невідомим".

"Спокій вічності", автор - Євген Самученко. Фото зробили в Гімалаях, Непал, на озері Госаікунда на висоті 4,4 тис. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали курорт, де відпочивала дружина Наполеона

"Збентежений жук", автор - Девід Спірс. Фотограф зафіксував жука-шкідника, який водиться у зернових і борошняних виробах.

"Туманність Північна Америка", автор - Дейв Уотсон. Туманність Північна Америка, NGC7000, є емісійною туманністю в сузір'ї Лебедя. Чудова форма туманності нагадує форму континенту Північної Америки у комплекті з видатною Мексиканською затокою.

"Жук-олень", автор - Віктор Сікора. Фотограф використовував для знімка жука світлову мікроскопію зі збільшенням уп'ятеро.

"Телескоп Ловелла", автор - Мардж Бредшоу.

"Я була зачарована телескопом Ловелла у Джодрелл Бенк відтоді, як вирушила в шкільну поїздку", - розповідає Бредшоу. У своєму знімку хотіла детально показати знос телескопа внаслідок його довгої роботи для людини.

Переможці премії будуть оголошені 7 жовтня.

Раніше показали один із найбільших замків Європи. Списький град - найбільший замок у Словаччини. Загальна площа фортеці - понад 4 га.

Зараз ви читаєте новину «Показали найкращі наукові фото року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі