вівторок, 20 серпня 2019 03:28

"Поганка", "Гадюка", "Негідник": український майстер показав виробництво та оригінальні моделі власних ножів
11

Олександр Крава виготовляє 7 постійних авторських моделей ножів
Фото: Валерій Шмаков
Олександр Крава виготовляє 7 постійних авторських моделей ножів
Олександр Крава виготовляє 7 постійних авторських моделей ножів
Олександр Крава виготовляє 7 постійних авторських моделей ножів
Олександр Крава виготовляє 7 постійних авторських моделей ножів

"З ножем - значить бандит", - таке в нашому пострадянському суспільстві ставлення до ножової культури. Так вважає майстер із виготовлення авторський ножів Олександр Крава зі Львова. Чоловік почав виготовляти ножі у 2015-му Тоді працював консультантом у єдиному у Львові спеціалізованому магазині "Штурм". Потім заснував бренд KravaKnives. Випускає і моделі для щоденного вжитку, і мілітарні. Постійно виготовляє сім моделей. "Поганка", "Гадюка", "Доісторичний", "Негідник", "Комбатант", "Крук", Кажан". На усіх моделях вказує, що виготовлені в Україні.

"Є приказка: "Втратив ніж - втратив життя". Але в сучасному світі ніж не є предметом першої необхідності. Проте, його функціонал залишився той самий, що і тисячі років тому. Навіть якщо ти не військовий спеціаліст і не мисливець, ніж знадобиться, щоб нитку з джинсів обрізати", - розповідає Олександр Крава.

Принципово не використовує природних матеріалів для виготовлення ножів.

"Не використовую шкіру, дерево. По-перше, це з поваги до природи, по-друге, є якісні синтетичні матеріали. Маю претензію, щоб мої вироби прослужили багато років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висока вологість - стрілки ідуть повільніше" - як працює столітній годинник міської ратуші (ФОТО)

Частіше клієнти обирають малі ножі, які не потребують особливої ситуації для використання.
""Поганка", "Доісторичний", "Кажан" мають невеликі розміри клинка, тому вважаються універсальними. "Гадюка" або "Крук" популярні серед військових. Останній у мене замовляли хлопці з добровольчого олку "Азов". Модель "Негідник" має таку форму клинка, що надається для самооборони. Руків'я там також у формі кільця, щоб не так легко було його вирвати з рук".

Продає ножі в Україні і за кордоном. Серед останніх клієнтів були жителі Сингапуру,Китаю, Мексики, Австралії, Нової Зеландії.

Тернополянка Людмила Павлова відтворила автентичне вбрання усіх регіонів України. Аби їх показати, спеціально виліпила 18 оригінальних глиняних ляльок.

Зараз ви читаєте новину «"Поганка", "Гадюка", "Негідник": український майстер показав виробництво та оригінальні моделі власних ножів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі