пʼятниця, 15 березня 2019 13:07

"Подобається це людям чи ні, але я – жінка": трансгендер зажадав вибачень і 3 тисячі доларів
1

Йоменс стверджує, що співробітники компанії в ході двох різних інцидентів назвали її «сером»
Фото: fakty.ua

66-річна міс Кеті Йоманс із Великобританії, яка два роки тому перенесла операцію зі зміни статі, подала офіційну скаргу на залізничну компанію Southern Rail, вимагаючи від неї вибачень і компенсації в розмірі понад $3300.

Йоманс стверджує, що співробітники компанії під час двох різних інцидентів назвали її "сером". Один з них сказав: "Сідайте, сер". А інший, відповідаючи два тижні по тому на її питання, де розташовується платформа поїзда на Брайтон, відповів: "Платформа номер один, сер", розповідають Факти.

Після цього Кеті так розпереживалася, що не змогла вночі нормально заснути і їй треба було прийняти снодійне.

"Це просто-таки щось диявольське. Мене це турбує тому, що я провела загалом п'ять років, змінюючи стать. І у мене є всі юридичні документи. Тому, подобається це людям чи ні, але я - жінка. І я очікую, що зі мною будуть поводитися, як з жінкою, а не як з чоловіком. Я вважаю образливим те, що люди називають мене "сером" і вважають це допустимим, - заявила Йоманс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший рефері-трансгендер готовий вийти на поле

Кеті зрозуміла, що бажає стати жінкою, коли їй був 61 рік - після того, як одного разу переодяглася для костюмованої вечірки в жіночу сукню. Вона почала приймати гормони в травні 2015 року. А в 2017-му перенесла операцію.

Ідентичні близнюки 23-річні Жаклін і Дженіфер Граф із Балтимору, штат Меріленд, США вирішили одночасно змінити стать.

Після лікування тестостероном і хірургічних операцій мають імена Джек і Джейс, повідомляє metro.co.uk.

Близнюки виросли у консервативному християнському будинку, їхній батько - пастор церкви. Згадують, що перед сном часто молилися, аби прокинутися хлопчиками, не розуміючи, звідки ці бажання. Про транссексуальність дізналися набагато пізніше.

"Я щасливий бути тим, ким я був насправді все життя. Відчуття незручності, яке було у нас довгий час, повністю зникло. Наші батьки ніколи не бачили нічого подібного. Вони не знали геїв чи транссексуалів, а наш батько - пастор", - говорить Джек.

Зараз ви читаєте новину «"Подобається це людям чи ні, але я – жінка": трансгендер зажадав вибачень і 3 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі