вівторок, 13 листопада 2018 18:46

Почали доставляти пошту дронами

  Japan Post Co. Фото: KYODO
Japan Post Co. Фото: KYODO

В Японії пошта почала доставляти документи дронами. Компанія Japan Post запустив службу доставлення документів дронами у префектурі Фукусіма. Це перша подібна служба в країні.

В Японії існували досить жорсткі правила, що регулюють правила польотів безпілотників. Оператор мав постійно спостерігати за його польотом. За новими правилами, у вересні цього року, політ безпілотника може тривати за межами прямої видимості, якщо його безпеку можна забезпечити віддаленими засобами, якщо оснастити дрон камерою прямої трансляції, пише japantimes.co.jp.

Поштовий оператор Japan Post вперше в Японії організував перевезення документів за допомогою безпілотників. Для тестового доставлення безпілотник привіз дитячі малюнки та новорічні листівки з одного офісу компанії в інший. Вони знаходяться дев'ять кілометрів один від одного в містах Мінамісома і Нами. Політ тривав 15 хвилин.

Далі оператор планує використовувати безпілотники регулярно. Спочатку поштовий оператор доставлятиме пошту і рекламні буклети між офісами компанії. Компанія розраховує відкрити регулярні рейси для доставки документів, яке здійснюватиметься протягом шести діб на місяць, чи за необхідності, двічі на день.

Japan Post використовуватиме безпілотні апарати, здатні розвивати швидкість до 54 кілометрів на годину та перевозити до двох кілограмів вантажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літає тихо: показали, як виглядає повітряне таксі

Французький фотограф Матіас Гіллен із Шанхаю, Китай, зробив знімки кладовища покинутих велосипедів із дрона. Раніше ці велосипеди належали велопрокатній компанії Bluegogo. Її називали "Uber для велосипедів". Компанія виготовляла велосипеди, розміщувала їх на спеціальних парковках у найбільших китайських містах. Користувачі брали велосипеди в оренду на одній парковці, а залишити його могли на іншій в будь-якому кінці міста.

Зараз ви читаєте новину «Почали доставляти пошту дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі