Замзавідуючого кафедрою технології переробки неметалічних матеріалів Російського державного технологічного університету ім. К.Е. Ціолковського Ірина Мійченко повідомила, що саме пиво як харчовий продукт безпечний для людини, а небезпечною може бути упаковка і умови зберігання цього напою. Якщо пиво довго зберігається в пластиковій пляшці (ПЕТ-упаковці), то ним можна і отруїтися.
Дослідження проводились співробітниками центру незалежної споживчої експертизи Санкт-Петербурга. Вони досліджували здатність трьох видів тари - ПЕТ-упаковки, скляної пляшки та алюмінієвої банки - забезпечити збереження органолептичних та фізико-хімічних властивостей пива протягом терміну придатності (шести місяців).
"Зокрема, за 50-бальною системою оцінювалися прозорість, смак і аромат пива, а також його стійкість (утворення осаду й помутніння) і піноутворення. Для дослідження в звичайних магазинах було закуплено зразки продукції у вітчизняній тарі двох відомих російських виробників пива", -- повідомила Мійченко.
У результаті аналізу з"ясувалося, що краще за все всі зазначені властивості пива зберігаються в алюмінієвій тарі, і гірше за все - в пластикових ємностях.
"Після трьох місяців зберігання якість пива в ПЕТ-упаковці різко знижується. Так, його органолептичні показники падають в 2,2 рази, фізико-хімічні - в 3,1 рази", - зазначила експерт. При цьому вказавши, що краще за все властивості пива зберігаються в банках завдяки герметичності упаковки, а скляні пляшки програють їм тільки з-за кришок, які з часом починають пропускати повітря.
На закінчення експерт додала, що з огляду на результати дослідження, слід або обмежити термін придатності пива в пластиковій тарі, або розміщувати на таких упаковках попередження, що продукт може бути шкідливий для здоров"я, повідомляє Не Болей.
×
Коментарі
1