вівторок, 25 березня 2008 14:22

Письмові вправи допомагають хворим на рак

Регулярний виклад страхів про свою хворобу на папері може полегшити долю людей, що страждають раковими захворюваннями. До такого висновку дійшли американські дослідники на основі спостережень за пацієнтами Центру ракових захворювань.

Половина з тих, що взяли участь в дослідженні заявляють, що змінили відношення до захворювання, після того, як описали свої відчуття.

Більше всього такий підхід допомагає молодим людям, яким діагноз був поставлений нещодавно.

Піддослідним було запропоновано за 20 хвилин відповісти на питання про те, як захворювання змінило їхнє життя і як вони відносяться до цих змін.

Після декількох тижнів, 49%, що взяли участь в цьому опитуванні сказали, що така практика змінила їхнє сприйняття своєї хвороби.

Прямого зв"язку між розвитком недуги і такими письмовими вправами не виявлено.

Проте, дослідники вважають, що в поліпшенні якості життя, про яку страждаючі раком пацієнти повідомляли своїх лікарів, є заслуга їхньої анкети.

Не виключено, що такі заняття стануть регулярними в клініках по лікуванню ракових захворювань, мовиться в публікації журналу The Oncologist.

Зараз ви читаєте новину «Письмові вправи допомагають хворим на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі